2014. február 15., szombat

Palánták

Hónap elején paradicsom magokat vetettem. 6 pohárba "konzerv"-et, négybe balkon típusút, egybe pedig azt a három magot, amiket évekkel ezelőtt vettem, az a bizonyos "Voyage" ami agyvelőre hasonlít, mert az apró szemek össze vannak nőve. már mindegyik szépen kikelt, és a szikleveleiken kívül már van egy már levele szinte mindegyiknek. finom permettel öntözöm őket, az ablakban vannak, és láthatóan ól érzik magukat. "Jó Föld"- be vetettem őket kipróbálásképpen, így ha igaz a hír, és a föld tényleg olyan jó,mint mondta Guszti bácsi (Aki gyártja a JóFöldet) akkor életerős, tápanyaghiányban nem szenvedő palántákat kell kapnom 6-8 héten belül. eddig jó. talán két két telt el.
 az eddigi sikertől kedvet kapva tegnap a bazsalikom magokat is elvetettem, 7 x 2 t egy dobozba. ajándékba kapott magok a Magyarországon elsőként termesztésbe vett, "Keskenylevelű" fajtából.


Ilyenek voltak 5 naposan

2 hetes balkonosok


2 hetes konzervesek

2 hetesen már rendes leveleik is vannak az erősebbeknek
Frissen vetett bazsalikom. nem sok néznivaló van rajta :)


Barkáék elkezdték a legutálatosabb tevékenységüket, a frissen ültetett bokrok lerágását. ma egy dísz-som és egy cserszömörce esett áldozatul,tegnap egy téli jázmin. mind közül a cserszömörcét sajnálom legjobban, mert az szegény amúgy is elég satnya volt, mert szélen volt,és mindig valaki kicsit megtapsta, így meg nem is sok maradt belőle. megmentésükért annyit tudtam tenni, hogy a lerágott csonkokat gyökereztető hormonos vízben próbálom életre kelteni, hátha még jól is kijöhetünk a dologból. Bár jobban örülnék, ha egy lenne egy év, mikor ez megúszható, és néhány cserjénk megérné a felnőtt kort :(


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...