2014. április 2., szerda

Olyan jó nap és föld szaga van...

... Pincinek. mondhatnánk úgy is, hogy koszos, de elfogult szülők vagyunk. Vasárnap kezdődött nálunk a szezon. a koszolódós. persze Pinci eddig is megtalálta a módját, hogy hogy legyen minél retkesebb, de mióta szabad a kijárás az udvarra az időjárás végett, ki is használja maximálisan. tegnap egészen pontosan hatszor öltöztettem át.
ha még csak koszos lenne... de vizes, és sáros is. és megfázik. na az már nem mókás.
szóval vasárnap volt az Erzsébet tér nyitórendezvénye, eléggé gyerekekre hangolva, hát kitereltük mi is a miénket. Eredetileg a Ghymes koncertet céloztuk meg, de azt az ölemben töltötte félálomban. miután kipihente magát, indult a pörgés. megintelfogult anyuka leszek, de a legéletrevalóbb gyerek volt a sokadalomban...- vagy mi voltunk a legengedékenyebb szülők, mivelhogy Pinci volt az egyetlen, akinek megengedték, hogy a belemásszon a vízbe (nem szökőkút volt, csak egy két lépcsőfoknyi vízfátyol, de a mi kicsinyünk úszott a boldogságban, hogy beletapicskolhat). addig addig, még azért az összes ruhája csuromvíz lett, de szerencsére a leleményes apuka a férfimosdó kézszárítója alatt sittysutty melegre szárította. (azért lássuk be, mókás látványt nyújthatott ott) addig is a gyermek pelusban-trikóban pörgött a napon... Aztán felfedezte az vizsla örökbefogadósok standját, és a nap hátralévő részét ott töltöttük. már már azért kellett aggódni, nehogy a vizslások akarják hazavinni a mi Pincinket.

vinné

őt is

szóval így kezdődött a jóidő erre felénk, és azóta is tart, Pinci pedig előbbi élményén felbátorodva azóta minden használható vízcseppet kihasznál az udvaron, édesapja pedig a kedvére tesz, mivel mindig nagyon lelkesen öntözi a növényeinket, mind a zöldségesben, mind a virágoskertben, de a gyümölcsfákat, díszcseréket, és a füvet is... napont többször is. A kicsiny pedig lesi, hol gyűlik össze egy pocsolyányi, ahol dagonyázhat, de ha mégsem találna, akkor nagy duzzogva jó lesz neki a szokásos, -már már uncsi- kutyaitató víz is.
A címmondat is az apukája száját hagyta el tegnap, mikor késő délután ölbe vette sártól csöpögő csemetéjét az udvaron. "Olyan jó nap és föld szaga van..."- és nem viccelt! mindig is egy ilyen ravaszul rosszalkodó gyerekre vágyott... :)

módszeres ázás itthon

itt még száraz, és ruha is van rajta

így kell 1 cm víztől pelusig elázni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...